Miksi luovuin Jeshuasta


Miksi juutalaiset (tai noahilaiset) eivät usko Jeshuan olevan messias?

Siksi että Raamattumme, Tanakh, (jota kristitytkin pitävät kivijalkana), sanoo messiaasta seuraavia asioita:

-Messias tuo kadonneet heimot takaisin osaksi Israelia. (Näitä heimoja on viime vuosituhansina sulautunut juutalaisiin kyllä, kristinusko ei tiettävästi ole vielä ketään tuonut juutalaisuuteen.) Ei totetutunut.
-Messias rakentaa temppelin. Ei totetutunut.
-Messias tuo koko maailmaan rauhan. Ei toteutunut.
-Messiaan aikana koko Israel palaa Tooran opetuksiin. Ei toteutunut.
-Messiaan aikana koko maailma palvelee Israelin Jumalaa. Ei toteutunut.
-Messias on Daavidin kuningassuvun jälkeläinen. UT:n sukuluetteloiden mukaan - ei toteutunut. Kumpikaan UT:n sukupuu ei kelpaa.

Kristinusko selittää nämä pikku ongelmat sanomalla että Jeesus täyttää kyllä nuo messiaan merkit seuraavassa tulemisessa. Mutta kirjoitukset eivät tunne kahden tulemisen taktiikkaa.

Kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa, ja luvata todistavansa asian "myöhemmin". Tällä perusteella kuka tahansa sadoista ehdokkaista voisi olla messias. 

Mitä Raamattu (Tanakh) ei sano messiaasta?
-Se ei kerro että messias perustaisi uuden uskonnon. Päinvastoin. 
-Se ei kerro että Jumala tulisi ihmiseksi.
-Se ei kerro että messias syntyisi neitsyestä.
-Se ei kerro että temppelin uhrit korvattaisiin jollain ihmisjumala uhrilla. Uhrien tarkoitus ei muutenkaan ollut pelastaa ketään helvetistä, eivätkä useimmat uhrit liittyneet syntiin mitenkään. Profeetta Hesekiel kertoo selkeästi että eläinuhreja tullaan uhraamaan taas tulevassa temppelissä. 

Heprealaiset kirjoitukset eivät tunne ihmisjumalaa. Pakanuskonnoissa ilmiö on hyvinkin yleinen. Samoin neitseestä syntyminen on niille tyypillistä. Juutalaisuus ei näe seksuaalisuudessa tai ihmisen perimässä mitään alhaista, joten neitseestä syntyminen on täysin tarpeetonta. Miten messias Mooses syntyi? Tanakh kertoo että leeviläinen mies otti leeviläisen neidon vaimokseen. Vaimo tuli raskaaksi ja synnytti pojan. Mikä voisi olla puhtaampaa ja luonnollisempaa? Näin Jumala lähettää sielut maan päälle.

Juutalaisessa maailmankuvassa ihminen ei ole automaattisesti kirottu, saastainen, synnin orja, eikä matkalla helvettiin. Missä kohtaa Tanakhia kerrotaan ihmisten tarvitsevan pelastusta kadotuksesta? Aina kun profeetat nuhtelevat synnistä, he tarjoavat ratkaisuksi katumusta ja parannusta. Siinä kaikki. UT:n opit ilmestyvät täysin tyhjästä, niillä ei ole perustaa kirjoituksissa. Jos olisi, juutalaiset seuraisivat niitä.

UT vääristää törkeästi kirjoituksia. Esim Matt. 1:23 viittaa Jesaja 7:11 muka profetiana neitseestä syntymiseen. Jesaja ei käytä sanaa neitsyt, alma tarkoittaa nuorta naista. Tarkemmin tästä.

Kolminaisuus on "todistettu" lisäämällä pariinkin UT:n kohtaan jakeita, jotka eivät vanhemmissa käsikirjoituksissa ole. Tämä on vain jäävuoren huippu. UT lainaa jatkuvasti kirjoituksia täysin mielivaltaisesti. Se ei voi olla Jumalan inspiroima kirja.

Jeshua sanoi monenlaista tapahtuvan silloin elossa olevan sukupolven aikana. No, ei tapahtunut. Alkuseurakunta odotti jotain tapahtuvaksi pian. Ei tapahtunut. UT:n ristiriitoihin voi perehtyä kuuntelemalla esim Tovia Singeriä. UT on niin kaoottinen ja ristiriitainen, että oli suuri helpotus luopua siitä.

Yhdessä vaiheessa ajattelin että kristinuskon herätyksissä tapahtuneet suuret ihmeet todistaisivat Jeesus / Jeshua nimen voimasta. En edelleenkään epäile herätyksiä ja ihmeitä. Niitä ON tapahtunut kristinuskossa. Mutta silmäni avattiin faktalle, että näitä herätyksiä ja ihmeitä on tapahtunut myös ilman Jeesus nimeä. Sekä juutalaisuudessa että pakanuudessa. Kristityt eivät niistä vain tiedä. Esimerkkinä vaikka Bruno Gröning - satoja ja satoja lääkärien toteamia yliluonnollisia paranemisia 50-luvulla Saksassa, ilman ristiä tai Jeesus nimeä. Tai ihan jokin aika sitten, sokeana syntynyt vauva Israelissa jonka näkö palautui rabbin rukouksella. 

Eniten vaikutti kuitenkin se, että tarve Jeesukselle oli poistunut. Tuo tarve "pelastua" on keinotekoisesti luotu. Ei ole ongelmaa johon risti olisi vastaus. Ei ole mitään hätää. Adam, Nooa, Abraham, Ruut, Daavid, kaikki he olivat turvassa ilman kristinuskoa. Tämän päivän juutalaiset ovat turvassa. Kuka tahansa on turvassa, tehdessään vain sen mitä voi. Jumala on armollinen. Hän antaa synnit anteeksi, ja loputtomasti uusia mahdollisuuksia. Hän on kaikkialla, ei tarvita ovea tai tietä Hänen luokseen.

Jumala haluaa ihmisen kohtaavan Hänet suoraan, ilman välikäsiä. On ok olla opettajia, rabbeja, guruja. Mutta jos joku tietty välikäsi on välttämätön ja ainoa oikea "portti", sekä palvonnan kohde, silloin kysessä on epäjumala.

Entä millainen isä rankaisee lapsiaan ikuisella kidutuksella helvetissä? Miksi Jumala loisi elämää jonka ainoa tarkoitus on kärsiä ikuisesti? Mistäköhän synnistä se olisi kohtuullinen rangaistus? Mitä kidutettava rangaistuksesta hyötyy? Entä kiduttaja? Siis oikeasti.

Seuraavaksi: Mikä noahilainen