Usko Yhteen Jumalaan (emuna)


Sielun korjausohjeita, kopioitu facebook ryhmästä Juutalaisuuden aarteita. Pohjana breslowien opetus, kuten Rabbi Shalom Arush (Breslew english).Mikä on reaktiosi? 

Kiitollisuus on elämän tärkeimpiä työkaluja. Toora opettaa että ihmisen tulee kiittää yhtä iloisesti "epäonnesta" kuin "onnestakin". Ei nimittäin ole olemassa sellaista kuin "sattuma", "epäonni" tai "tuuri". Kaikki mistä kiität, kääntyy palvelemaan sinua. Jos aamulla kiireessä huomaat että auton rengas on tyhjä, mikä on reaktiosi? Vastaus kertoo onko sinulla uskoa (emuna). Jos verenpaineesi nousee mistä tahansa syystä, pysähdy välittömästi - ja tiedosta että kyse on epäuskosta. Stressi ja turhautuminen on ateismia. Kun saat kiinni emunasta (tiedostava, kiitollinen usko) ilahdut ihan kaikesta mitä päivä eteesi tuo. Harjoita tietoisuutta joka tilanteessa. Sano: "Kiitos Isä että rengas on tyhjä! Mahtavaa, täydellistä! Sen kuuluu olla juuri tänään tyhjä, minun kuuluu myöhästyä. Kiitos rakkaudestasi!"Näe takaisku mahdollisuutena

Emunan (uskon) pohjana on ymmärrys, ettei ole olemassa kärsimystä ilman rikkomusta, ilman vääriä valintoja. Kaikki ahdistukset ovat Jumalan rakkaudella kirjoitettuja viestejä, vihjeitä, että sinun tulisi korjata jotain. Ja kun löydät vikapaikan, ja korjaat sen, teet juuri sitä minkä takia tähän maailmaan synnyit! Voiko mikään olla hienompaa ja merkityksellisempää?

 Niinpä, kun kohtaat uuden ahdistuksen tai takaiskun, ajattele heti se mahdollisuutena. Jumala haluaa kuoria Valosi esiin. Hän haluaa että korjaat yhteytesi Häneen. Mikä lahja, mikä kunnia. 

Korjausliikkeen ensimmäinen askel onkin aina kiittää, mitä tahansa tapahtuu. Ensin täytyy löytää ilo, sillä synkkyydestä käsin et voi korjata mitään. Sinun täytyy tuntea Jumalan rakkaus, että Hän on liikkeellä vain auttaakseen, nostaakseen sinua ylös. Vain tässä rakkaus tietoisuudessa pystyt kuulemaan mitä Hän haluaa sinun korjaavan. Ja voit tehdä sen ilolla. Tällainen emunalähtöinen korjausliike pehmentää kaikki tuomiot. Ja mikä ihmeellisintä, se ei ainoastaan poista aiempia rikkomuksiasi, vaan se kääntää ne ansioiksi!


Vastaus jokaiseen ongelmaan

Rabbi Arush opettaa että tulee joka päivä, jatkuvasti pyytää lisää emunaa. Kun pyytää sitä, kaikki muu hoituu itsestään. Sillä emuna on vastaus jokaiseen kysymykseen, ratkaisu jokaiseen ongelmaan. Kun ihmisellä on emunaa, hän ei ikinä stressaa. Hän ei ikinä suutu tai ärsyynny kenellekään. Sillä hän tietää että kaikki tulee Jumalalta, myös se mitä toiset ihmiset tekevät. Eivät he voisi Jumalan sallimatta tehdä mitään. Kun tämän tietää, ei korota ketään ihmistä tai tilannetta epäjumalaksi. Sitähän suuttuminen on. Samoin stressaaminen. Annamme silloin kunnian jollekin muulle. Emuna on uskoa Yhteen Jumalaan.


Astia Jumalan läsnäololle

Psalmi sanoo; "Tulkaa Hänen portteihinsa kiittäen". Kiitollisuus avaa kaikki portit Jumalan luo. Synkkyys ja valitus sulkee ne. Siksi emuna on avain ja pelastus joka tilanteeseen. 

Ilo on värähtelytaajuus joka vetää enkeleitä (korkeampaa energiaa) ihmisen lähelle. Jos olet apaattinen, alakuloinen, tai stressaantunut, enkeleiden täytyy pysytellä kauempana. Sillä negatiivisena et resonoi korkeiden energioiden kanssa. Jumalan kirkkaus ja läsnäolo (Shekina) asuu vain positiivisten luona, sillä emuna (ilo) on astia kirkkaudelle. Jumala haluaa koko ajan antaa ja siunata enemmän kuin kukaan pystyy ottamaan vastaan. Siksi ihan ensin ja eniten täytyy tavoitella emunaa, se on: ymmärrystä, silmien avautumista. Ilo on merkki uskosta Yhteen Jumalaan, eli tietoisuudesta että KAIKKI on silkkaa Jumalan hyvyyttä, myös vastoinkäymiset, katastrofit, myös omat mokat, ihan kaikki.Treenaa joka tilanteessa

Emunaa (uskoa, positiivisuutta) on syytä harjoitella jatkuvasti pienillä punteilla, että olisi vähän lihaksia valmiina kun tulee isompaa haastetta. Pieni syntymähumala auttaa tässä, tai mikä nyt kenelläkin. 

Kun ajan autoa, muistan jo ilahtua jos edessä joku matelee. Jos on pimeää, sumua ja tihkusade, hihittelen tyytyväisenä ja kiitän etten näe mitään. Vihreät valot, kiiiitos! - punaiset valot, vielä parempi, yes! Jiiihuu.

Päänsärky? Sehän on aivojen kasvukipua. 

Yksi päivä kadotin vaivalla tehtyjä muistiinpanoja. Eivät tallentuneet kuten yleensä. Viitisen sekuntia harmitti lievästi, olihan siinä useamman tunnin työ mennyt "hukkaan". Sitten muistin; ai niin, hienoa! Kiitos. Niiden kuului mennä. 

Toisena päivänä otin palaneen leivän uunista ja mielessä kävi nopea ajatus että tässä meni hukkaan suht kalliit aineet. Mutta heti perään muistin periaatteen: "Pienet vastoinkäymiset säästävät isoilta tuomioilta." Hienoa, kiitos, otan vastaan tämän kädenojennuksen.

Negaatiolla menettää tilanteiden salatut edut, mutta kiitollisuudella lunastaa täyden hyödyn tililleen.


Kehosi liikuttaa taivasta

Mitä teen täällä alhaalla, taivas heijastaa juuri samaa takaisin. Millä tunteella annan Jumalalle, samalla mitalla Hän lappaa takaisin. Jumalalle antaminen on kiittämistä. Ei vain mekaanisia sanoja, vaan HYMYILE kun puhut Hänelle. Osoita iloa kehollisesti, ravista flegmaattisuus pois, oikaise ruoto, liiku kepeämmin. Eli anna Hänelle energiasi ja huomiosi, anna valoa - saat valoa. Tämä tuo läpimurron. 

Kokeile jos et usko, laita muistutuksia tai lappuja ja ANNA Hänelle hymyjä, rakkautta, vaikka vain lyhyitä hetkiä, mutta pitkin päivää. Muutamassa päivässä energiatasosi, tajunnantasosi alkaa nousta. 

Onnellisuus on valinta, ja harjoittelun tulosta, vaikka ei uskoisi. On kaunis ja kallis uhri valita ilo. Hymyillä, hengittää ja suoristaa ryhti TAHDON valintana. VARSINKIN silloin kun ei huvita. Se liikuttaa taivasta. Se vetää Jumalan myötätunnon alas ja pysäyttää kaikki tuomiot. Yhdistää suoraan Jumalan sykkeeseen. 

Tiedetään että hymy vaikuttaa sekä hymyilijän että kohteen aivokemiaan ja hormonitoimintaan. Aivojen eri osien yhteispeli vapautuu, eli hymy nostaa tajunnantasoa. Hymyile ja naura rukoillessasi ja muutenkin pitkin päivää. Kuulostaa hullulta mutta se vapauttaa älysi, muistisi, intuitiosi, tietoisuutesi, ja nostaa energiatasosi aivan eri levelille.

Jokainen liike täällä alhaalla liikuttaa maailmoja ylhäällä. Varaudu taisteluun

Paluu Jumalan yhteyteen (Teshuva) ei Rabbi Arushin mukaan ole mahdollista ilman rukousta. Emuna (usko, näkökyky) syntyy rukoilemalla, ja emuna on se astia jolla kaikki otetaan vastaan. Ilman kippoa ei velliä tule vaikka kuinka kauan seisoisi jonossa. Vain ne saavat joilla on lautanen, ja se lautanen on emuna. On siis vähän niin kuin pakko alkaa rukoilla. Jokin meissä ihmisissä vastustaa tätä asiaa. Varaudu siis taisteluun. Joka päivä. 

Ohjeet taisteluun: Päätä sopiva hetki päivästä. Ja päätä aika, 10 min (minimi), vartti, puoli tuntia. Lisää aikaa vähitellen. Laita muistutus. Käytä ajastinta tai seuraa kelloa. Rukoile ääneen. Ehdottomasti ääneen, ihmisen sanoissa on kaiken muuttava energia. Käytä aika lähes pelkästään kiittämiseen. Alkaen siitä ihmeestä että heräsit aamulla. Että hengität. Jos on vaikea keksiä kiittämistä paria minuuttia kauempaa, se osoittaa emuna-lihaskuntosi tason.

 Kiitä kivasta ja vähemmän kivasta. Yhtä iloisesti molemmista. Ole silti rehellinen ja aito, Jumala kestää sen ja haluaa sitä. Ilmaise tunteesi, myös negatiiviset, MUTTA kiitä kuitenkin heti perään juuri siitä asiasta. Kiitä vaikka tunteesi haraa vastaan. Tämä on suuri voitto, tämä on juuri niitä hetkiä joissa muutat elämäsi.Jos jatkat itkemistä niin et saa lasta!

Tämä on "raakaa", mutta ihmeellistä. 12 vuotta lapsettomuudesta kärsinyt pariskunta tuli rabbi Arushin luo pyytämään neuvoa. He saivat ohjeeksi kiittää puoli tuntia päivässä siitä että heillä ei ole lasta.

"Mutta minä itken (rukoillen) päivät ja yöt lasta!" selitti nainen.

"Jos jatkat itkemistä, niin et saa lasta! Sillä sinulla ei ole emunaa. Emuna on sitä että kiität siitä että teillä ei ole lasta.

Ja he saivat lapsen.

Rabbi Arushin kirja Say thank you and see miracles sisältää 190 "ihmetarinaa" vastaavista tilanteista. Vastustaminen lukitsee energian. Epätoivoinen haluaminen ja kerjääminen matalissa energioissa ESTÄÄ saamasta haluttua asiaa. 

Irtipäästäminen on suunnilleen vaikeinta mitä voi kuvitella. Se ei tarkoita että epätoivoisena luovuttaa ja "alistuu" ilkeän Jumalan kitsauteen. Vaan juuri päinvastoin. Saavuttaa emunan tason jolla ymmärtää: JOS näkisin laajemman kuvan, en haluaisi minkään olevan toisin. Jos tietäisin enemmän, hihkuisin ilosta juuri tässä tilanteessa. Niinpä päätän tehdä sen. Alan kiittää nykytilanteesta, vaikka en ymmärrä, vaikka tuntuisi miltä.

VideoVaro mitä pelkäät

Rabbit opettavat että mitä tahansa pelkäät, juuri se asia saa vallan hallita sinua. Nostat sen epäjumalaksi. Ja sinut jätetään valitsemasi jumalan armoille kunnes opit. On siis erittäin vaarallista pelätä mitä tahansa muuta kuin Yhtä Jumalaa. On tärkeää tunnistaa jokainen pelkonsa (myös huoli, levottomuus, stressi) pimeäksi uskoksi ja käyttää lääkkeeksi emuna-uskoa, joka auttaa näkemään Yhden Jumalan kaiken takana. Ein od milvado - ei ole muuta kuin Hän.

Jes.45:7 Minä teen valon ja luon pimeyden, luon rauhan ja teen pahan, minä Herra teen kaiken tämän.

Emuna, yhden Jumalan kumartaminen on sitä ettei anna Hänelle kuuluvaa kunniaa muualle. Pimeys on olemassa, mutta ei itsenäisenä valtana, niin että sitä tarvitsisi pelätä tai vihata. Pelko on eräänlaista kunnioitusta, ja kunnoitus on eräänlaista palvontaa. Minkä tahansa pelkääminen tai vihaaminen korottaa tuon asian epäjumalaksi. Jos keskittyy välikappaleeseen ja unohtaa kuka sen lähetti. Jumala on ainoa joka voi vahingoittaa. Vain Häntä tulee "pelätä". Jos joku hyökkää kimppuun, se on Jumalan sallimaa. Ja kutsu palaveriin Hänen kanssaan.


Ihminen on hyvä

Midrash kertoo että Jumala valitsi Aabrahamin, koska Aabraham uskoi ihmisen hyvyyteen. Tämä ihmiskuva näkyi siinä kuinka hän neuvotteli Jumalan kanssa Sodoman säästämisestä. Hän uskoi että pahikset voivat muuttua. Jos pahojen joukossa asuisi edes kymmenen hyvää, muut seuraisivat lopulta heidän esimerkkiään. Sillä hyvyys on ihmisen perimmäinen luonto.

 Aabraham jakoi Jumalan näyn ihmiskunnan tulevaisuudesta. Siksi Jumala halusi hänet kumppaniksi sitä toteuttamaan. Paha taipumus (ego) ei ole ihminen itse. Ihminen ei ole pilalla, vaikka tekisi kammottavia virheitä. Hän voi aina oppia, muuttua, palautua omaksi itsekseen. Sana teshuva, "parannus", tarkoittaa takaisin paluuta. Paluuta todellisuuteen.Tarvitaan vain peilejä jotka saavat meidät muistamaan ketä olemme ja kaipaamaan Kotiin. Ja saamme kaiken anteeksi, vain olemalla taas Totta.

Aabrahamin ihmiskuva on täysin päinvastainen kuin Paavalin.

Inspiroiva video


Älä tee epäjumalia, edes parisuhteessa

"Negatiiviset tunteet kirjaimellisesti tuhoavat ihmisten elämiä. Ne voittaaksemme meidän täytyy laittaa järkemme väliaikaisesti sivuun ja vahvistaa tietoisuutta että kaikki tulee Herralta. Ei ole olemassa muuta kuin Hän. Kaikki mitä meille tapahtuu on Hänen tahtomaansa. Ihmiset tai tapahtumat ovat vain välikappaleita, vain "keppejä" Hänen kädessään. Meidän ei tule vedota työkaluun, vaan Häneen joka sitä käyttää. 

"Olemme usein liian riippuvaisia ihmisestä, varsinkin parisuhteessa. Odotamme puolisolta sitä minkä vain Jumala voi antaa. Silloin Jumala EI VOI auttaa, sillä ihminen jää sen jumalan armoille jonka hän valitsee odotustensa kohteeksi. Meidän tulee suunnata odotuksemme, pyyntömme ja reklamaatiomme yksin Jumalalle. Vain kun vastuutamme Jumalaa kaikesta, voimme antaa puolisolle luvan olla ihminen. Voimme rakastaa häntä epätäydellisenä kasaamatta liikaa odotuksia. 

Article "The Levels of Emuna" by Rabbi Shalom ArushÄlä syytä - edes itseäsi

Oheinen Rabbi Lazer Brodyn video (alle 8 min) sisältää pari ydinasiaa selkeästi kerrottuna. Tässä typistettynä. Kun koemme että tapahtuu jotain "pahaa", meillä on taipumus syyttää siitä jotakin näistä kolmesta: itseämme, toisia, tai luonnollisia syitä / sattumaa. Kaikki kolme syytöstä ovat virheellisiä, ja vievät huomion pois Jumalasta. Kärsimys johtuu juuri tästä, kyvyttömyydestä nähdä Jumala asioissa. Kyvyttömyydestä nähdä että ihan kaikki tulee Häneltä, ja niin ollen, ei edes ole olemassa "pahaa" tapahtumaa.

Miten voi väittää ettei mikään olisi pahaa? Koska Hän on rakastava Isä, joka tekee aina kaiken lapsen absoluuttiseksi parhaaksi. Miljoona kertaa enemmän kuin maalliset vanhemmat. Joka tämän tietää, elää paratiisissa jo maan päällä. Tulee kiittää myös omista epäonnistumisista, sillä epäonnistuminen on vain tulevan menestyksen valmistelua. 

Tulee osata erottaa kaksi eri moodia. "Ennen virhettä" ja "virheen jälkeen". Ennen kuin teemme jotain, täytyy pyrkiä kaikin voimin toimimaan oikein. Mutta JOS epäonnistumme, tulee siirtyä moodiin "virheen jälkeen". Silloin tulee tiedostaa että se mikä tapahtui, tapahtui Jumalan tahdosta. Tämä ymmärrys säästää masennukselta ja itsesyytöksiltä. Ja vastaavasti, kun onnistumme, emme ylpisty, sillä tiedotamme että myös onnistuminen tuli Jumalalta. Emuna suojaa mielen heilahteluilta molempiin suuntiin.

Mutta ÄLÄ sekoita näitä kahta moodia keskenään! Älä ikinä kuvittele jotain tehdessäsi ettet olisi vastuussa. Että koska kaikki tulee Jumalalta, olisit avuton toimimaan oikein! Ei, sinun täytyy tehdä parhaasi.

Vielä eräs tärkeä asia. Muista aina että kiittäminen ikävistä asioista ei tarkoita tunteiden kieltämistä. Ole avoin ja rehellinen tunteistasi, itke kipusi Hänelle. On täysin eri asia itkeä rehellistä kipua, kuin valittaa ja nurista itsesäälin vallassa. Talmudissa sanotaan, että jopa silloin kun rukouksen portit ovat kiinni, kyynelten portti on aina auki.

Video


Varo synkkyyttä

"Harva ymmärtää ilon tärkeyttä. On KIELLETTYÄ olla synkkä! Kertakaikkiaan kiellettyä. Sillä olla synkkä on yhtä kuin olla vihainen Jumalalle."

Negaatio (apeus, turhautuminen, ärtymys, stressi, masentuneisuus) johtuu vain siitä että uskoo tilanteensa olevan huono ja haitallinen. Eli, uskoo että Jumala antaa pahaa, tai laittaa tilanteeseen, joka on vahingoksi. Eli Jumala ei siis halua ihmiselle hyvää, vaan haluaa kiusata. On vaarallista kantaa tällaisia uskomuksia, edes tiedostamatta. 

Jos todella uskoo että Jumala rakastaa ja haluaa maksimaalista hyötyäni, niin ei ole koskaan negaatiossa. Voi tietty surra jotain, mutta samaan aikaan tietää että tämäkin tilanne on rakkautta, eli suru on toivonsekaista ja kaunista. Se ei ole pettymystä, ei masennusta, ei itsesääliä, ei epätoivoa. Ja silloin pysyy puhtaana, ei menetä yhteyttä Jumalaan.

VideoHyvää ja erittäin hyvää

Paavo Nurmen juoksutyylistä sanottiin, että hän ei lepää maassa olevan jalan varassa kuten muut, vaan hän lepää ilmassa. 

Siinä salaisuus. Jos elämän ajattelee niin että nautin hyvistä hetkistä ja yritän niiden voimalla kestää huonot hetket, on aika maahan sidottu. Sillä mitä sitten jos hyviä hetkiä ei olekaan tarpeeksi? On opittava ajattelemaan ihan toisin päin.

Luomiskertomuksessa joidenkin päivien jälkeen Jumala näki että työn tulos oli "hyvää". Mutta kuudennen päivän jälkeen Hän näki että nyt tuli tehtyä "erittäin hyvää". Mikä ero niillä on?

Midrash selittää että "hyvää" tarkoittaa hyviä ja ihania asioita. Ja "erittäin hyvää" tarkoittaa pahoja asioita. Kärsimystä. Luomistyö oli "erittäin hyvä" vasta kun ihmisen paha taipumus, eli pimeä puoli oli luotu.

Mukavista asioista nauttiminen luo söpön pienen enkelin. Mutta silloin kun olo on helvetillinen, on mahdollisuus luoda sotilas jättiläisen mitoilla (kun kiittää ja hymyilee). Se on "erittäin hyvää".Kiitä siitä minkä haluat muuttuvan

Emuna eli katapulttaava usko / energia on yhtä kuin rukoileminen. Ilman rukousta sielu homehtuu paikalleen. Ja rukouksen runko on kiittäminen. Rabbi Shalom Arush ohjeistaa kiittämään sekä hyvästä että (näennäisestä) "pahasta" vähintään 10 min päivässä. Sitten 30 min tai jopa tunnin. Jos haluaa muuttaa jotain, tulee kiittää erityisesti juuri siitä mikä on "huonosti". Tyyliin: "Kiitos että rahat on loppu. Kiitos että olen yksin / sairas / tilanteessa X". Kaikki mistä kiittää, kääntyy palvelemaan sinua.