Pahan puheen salaisuus


Aivan ihanaa tämä käytännön Toora. Kiitos Rabbi Alon Anava.

Pakene erimielisyyttä kuin tulta. Vetäydy siitä kiireesti, jos haluat olla terve, menestyvä ja onnellinen. Jos kuulet vahingossa jotain negatiivista, kenestä tahansa, älä usko. Ei ole lupa uskoa, se on aina lähtökohta. Olipa puheen kohde kuka hyvänsä. Piditpä hänestä tai et.

Vältä tilanteita joissa joudut kuulemaan mielipiteitä jostakusta. Poistu someryhmistä, mykistä ne 60-90 prosenttia kavereista, joiden energia on epäpuhdasta. Live-elämässä lähde pois pöydästä, poistu vessaan, vetoa kiireisiin ja pakene. Mitä tahansa ettet kuulisi. Sillä jopa sivullinen kuulija saastuu pahasta puheesta. Ellei huomauta siitä.

Vaikka vain kuulisi ravintolassa tuntemattomien juoruja viereisestä pöydästä, se on myrkkyä kuulijalle. Tooran mukaan sivullinen on osasyyllinen verenvuodatukseen, ellei puutu siihen. On velvollisuus mennä väliin. Niin somessa kuin live-elämässä. Lukeminen ja eteenpäin skrollaaminen tekee sinusta syyllisen. Some tappaa ne jotka eivät tätä sisäistä. Jos haluaa olla puhdas, helpointa olisi poistua somesta.

Oliko kritisointi aiheellista, sillä ei ole merkitystä. Lashon hara tarkoittaa epäedullista puhetta, riippumatta onko asia totta vai ei.

Negatiivisen puheen lisäksi ihminen joutuu tilille jokaisesta tarpeettomasta sanasta. Olkoon joka sana rakentava, kunnioittava ja lempeä. Ellei se jonkun kanssa ole mahdollista, älä puhu hänen kanssaan.

Nyt jännittävään osuuteen.

Älä katso vihaista ihmistä kasvoihin, opetetaan. Sillä viha tekee ihmisestä "kuljettimen" kaikille pahoille hengille. Paha energia virtaa hänestä ulos silmien kautta. Katse voi vahingoittaa. Katsoessasi vihaista ihmistä kasvoihin voit kokea itsekin pahoja ajatuksia, jotka eivät ole sinusta lähtöisin. Älä antaudu alhaisten energioiden provokaatiolle. Sama somessa.

Jos pyhä ihminen joutuu raivon, kritiikin tai pilkan kohteeksi, hänen oma hyvä silmänsä toimii kilpenä. Eli, jos hän mielessään yrittää nähdä toisen parhain päin, hän on suojattu. Silloin kaikki syytös kimpoaa takaisin kritisoijalle, kuin kirkkaasta peilistä. Hyökkääjän ampuma negaatio kohtaa aikanaan häntä itseään.

Eikä tässä kaikki. Hyökkääjä imaisee itseensä myös uhrinsa yltä negatiivista energiaa. Suomeksi: ottaa kantaakseen tämän synnit.

Ruhjeet ja haavat puhdistavat pois pahan, lyönnit sisimmätkin kammiot. (Sn.20:30)

Syvimpiin kammioihin ei ehkä päästä käsiksi ilman kipua. Nuoruudesta alkaen jokainen tekomme on luonut "enkeleitä", puhdasta tai epäpuhdasta energiaa, jota kannamme mukana. Negatiivinen painolasti evää siunaukset ja onnistumiset. Syyttävät enkelit valvovat ettei ihminen saa enempää kuin ansaitsee. Niinpä itse Elämä rakkaudessaan lähettää jonkun lyömään. Jokin vahingonteko, mustamaalaus tai pilkka. Se sattuu, mutta entäpä jos et lyökään takaisin. Kestät ja voitat itsesi.

Jos et katkeroidu, epäreilu isku puhdistaa sinut, ja siirtää kuonasi hyökkääjän saldon jatkoksi. Mitä paremmin hillitset tarpeesi vastata samalla mitalla, sitä enemmän hyödyt pesusta. Näin yhteytesi korkeuksiin korjautuu ja voit vihdoin saavuttaa elämässä sen mitä varten synnyit.

Eikä tässä vieläkään kaikki. Nimittäin hyökkääjällä on toki tilillään hyviä tekoja. Ehkä hän on toiminut erityisen puhtaasti jossain, jossa minä taas olen kompuroinut. Kun vastaan hänen loukkaukseensa hyvällä silmällä, käykin niin että saan itselleni ne salskeat enkelit jotka hän loi omilla ansioillaan. Äkkiä elämässäni onkin ihan uudenlaisia voimia. Löydän itsestäni uusia puolia, jopa kykyjä ja lahjoja joita minulla ei ennen ollut. Kuinka suuren palveluksen tuo hyökkääjä tekikään!

Sn.22:16 Vähäosaiselle on voitoksi jos häntä sorretaan.

Tämä ymmärrys (emuna) pelastaa katkeruudelta. "Paha" kiusaaja on Isän rakkauden välikappale. Jos uskon "Adonai echad", otan asiat vastaan Herralta, en ihmisiltä. Säilytän hyvän silmän ihmisiä kohtaan, ja se juuri on suojakilpeni.

Treenaa hyvää silmää etsimällä jatkuvasti hyvää kaikista ihmisistä. Älä kiinnitä huomiota heidän vikoihinsa. Samoin opettele näkemään hyvää jokaisessa tilanteessa. Lakkaat olemasta uhri.  

Helppoako? Ei todellakaan. Mutta tätä henkinen bodaus on. "Ajatuksensa hallitseva on kovempi jätkä kuin kaupungin valloittaja." (Oma vapaa käännös).

Paha silmä (ärtymys, kateus, ennakkoluulo, halveksunta ym) näkyy sairautena, ahtautena, henkisenä köyhyytenä. Viisaat sanovat että suurin osa ihmisistä kuolee ennenaikaisesti pahan silmän takia. Myös tiede alkaa tulla samaan johtopäätökseen. Negatiiviset tunteet ovat tappavia. 

Jos olet aiemmin elämässäsi katkeroitunut, tuntenut itsesääliä, kostonhimoa, kateutta ym, epäuskon tunteita, tee niistä parannus. Sano ääneen: "Kukaan ei ole minulle mitään velkaa!" Kaikki pahakin on ollut hyväksi. Kiitä kaikista ikävistä jutuista, ihmisistä ja vääryyksistä. Näin vapautat hyödyn vielä jälkikäteen. Kiittämällä (hyvällä silmällä) lunastetaan tilanteisiin kätketyt aarteet. Kun luovut syytteistä sinua vahingoittaneita ihmisiä kohtaan, vaikenevat myös sinun syyttäjäsi taivaallisessa oikeudessa ja jotain yllättävää hyvää voi seurata.  


How to cleanse ourselves of negativity Tämä on HYVÄ, 7 min.

What`s 4th entrance to hell (Rabbi Alon Anava)

Jatkoa pahasta puheesta: Turhat rukoukset