Onks pakko jos ei taho..

20.05.2020

Joka uskoo, sillä on liiton taulut itsessään.

1.Joh.5:10 Joka uskoo Elohimin Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä

Niin mikä hänellä on? Mikä siis on kirjoitusten konteksti sanalle "todistus"?

Liiton taulut, ovat "todistuksen taulut". Arkku jossa niitä säilytettiin oli "todistuksen arkku". Herran asumus oli "todistuksen maja". Kaikki viittasi lain tauluihin, ne olivat Se Liiton Todiste. Herran omakätinen kirjoitus. Sama todiste täytyy löytyä uskovan sisältä.

Kivitaulujen sana oli Elohimin ehtaa Sanaa; elävää, voimallista ja siis kykenevää pelastamaan. Hän ei ole koskaan puhunut kuolleita sanoja, tai kirjoittanut sormellaan kuolleita käskyjä. Ongelma ei koskaan ollut Hänen Sanassaan, vaan sydämen taulun materiaalissa, kivisydämessä.

Esikuvana Messiaasta Mooses paiskasi kivitaulut rikki, nähdessään kansan jo rikkoneen taulujen Sanat. Herra oli antanut kivitaulut hänen käteensä, mutta nyt Herra pyysi Moosesta tuomaan itse uudet taulut, joihin Herra kirjoittaisi samat käskyt uudelleen. Samat käskyt, uuteen tauluun. Ei uusia käskyjä, vaan uudet taulut. Käsky ei koskaan muutu, sillä vika ei koskaan ollut käskyssä. Sydän on se joka muuttuu, ei Elohimin sana.

Hes.36:26 Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen.
36:27 Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.

Tätä on uusi liitto. Uuden liiton tuntomerkki on: käskyt pidetään. Jos väitämme että käskyt on muutettu, Toora on mitätöity ja meillä on "uusi liitto" jossa olemme vapautetut käskyistä, koska emme voineet niitä pitää.. silloin kiellämme koko uudestisyntymän. Sanomme että haluamme pitää kivisydämen, muuttakoon Herra Sanansa kivisydämille sopiviksi.

Joka uskoo, sillä on lain taulut (todiste) sisimmässään. Uskon todiste on elää Toora todeksi, suomeksi siis; totella käskyjä. Vain eläväksi tullut sydän rakastaa käskyjä. Se on Hengen työ, herättää rakkaus käskyihin. Ellet rakasta käskyjä, pyydä että pääsisit uuteen liittoon.

Messias meissä, kirkkauden toivo. Elohimin omalla sormella piirretyt sanat meissä ovat Messias. "Koetelkaa itseänne, ettekö tunne että Messias on teissä.." Ellei ole, emme kestä vihollisen kiusausta, vaan teemme syntiä. Jos on, me todistamme ylösnousemusvoimaa ja Elohimin valtavaa pelastustekoa - ihan vain olemalla oma itsemme.

Kun käskyt ovat sisällä, niiden rikkominen rikkoo omaa sisintä. Kuka hullu niin haluaisi tehdä? Vain tietämätön.

Tästä johtuu niin moni rikkinäisyys.. sillä moni on tietämättään uudestisyntynyt jo lapsena. Ja elää eksyneenä, suljettuna ulos sisimpänsä puutarhasta.

Rakkaus käskyihin on yhtä kuin uskoa että Elohim palkitsee. Se on myös pelastavaa uskoa. Ei ole mitään muuta tapaa uskoa Jeshuaan kuin pitää Hänen käskynsä. Teot ovat uskon ruumis, Raamattu ei tunne mitään muunlaista uskoa.

Esimerkki: Ihminen joka maksaa kymmenykset, tekee sen siksi että tietää saavansa paljon enemmän kuin "menettää". Tätä kutsutaan uskoksi. Jotkut kristityt ovat "löytäneet" kymmenysten ilon ihan itse, ei heitä kukaan "hebrew roots" ihminen opettanut. Kristityt siis osasivat poimia oma-aloitteisesti palan "lakia" tehdä sen uskolla eläväksi - ja pääsivät sen käskyn osalta uuteen liittoon.

Moni kysyy "onks pakko jos ei taho..?" Kysyjä elää vanhassa liitossa.

Aabel, Nooa, Mooses, Daavid ja moni muu elivät uudessa liitossa, muttta joka ei tahdo, se elää vanhassa liitossa.

Moni on uudessa liitossa kymmenysten suhteen, mutta vanhassa liitossa sapatin suhteen. Tai uudessa liitossa varastamisen suhteen, mutta vanhassa liitossa kielen synnin suhteen.

Miksi joku pitää sapatin ja joku toinen ei? VAIN siksi että toinen USKOO hyötyvänsä siitä, toinen ei. Kaikki mikä ei ole uskosta on syntiä. Olisikin syntiä viettää sapattia "lain alla" eli epäuskossa. Joka Elohimin luo tulee, sen täytyy USKOA että Hän palkitsee. Että Hänen käskynsä ovat leipää, ei kiveä.

Joka ei pidä jotain käskyä, hän on siltä osin lain alla, eli epäuskossa. Hän kärsii samasta syystä kuin kansa erämaassa, epäuskonsa takia. Laki tuomitsee epäuskoiset.

Tooran antama pelastustie on vain ja ainoastaan USKO.

Innostun kun näen että moni kristitty on löytänyt myös ensihedelmien periaatteen. Ja lupausuhrin! Ja ties mitä muuta. Kohta he eivät enää löydä kirjastaan mitään "lakia". He laajentavat uutta liittoa yhä useamman käskyn alueelle! Yhä useammasta Herran Sanasta tulee kala, ei käärme. Tuolla tiellä he väistämättä leikkaavat itsensä irti korvausteologian valheesta. Tuolla tiellä heistä tulee lopulta - hebrealaisia.

Nyt tiedän että Herra on täysin kykenevä puhumaan myös kristityille, kuten ateisteille ja juutalaisillekin. Edes uskonto ei voi estää Häntä.