Kristitty joka piti turpansa kiinni

20.05.2020

Ensin pieni ennakkoluulotesti. Uskotko johonkin seuraavista väittämistä:

1. Juutalaisella ei voi olla Pyhää Henkeä koska hän ei ole uudestisyntynyt.

2. Juutalainen ei voi saada suoraa Sanaa Herralta, näkyä, ilmestystä tai armolahjaa, koska hänellä ei ole Pyhää Henkeä.

3. Juutalaiset suorittavat pelastusta omilla teoillaan.

4. Judaismi opettaa eläinuhrien ottavan synnit pois.

5. Juutalaisten keskuudessa ei tapahdu parantumisihmeitä.

Jos uskot yhdenkin väittämistä, on syytä päivittää tietojaan.

Kuuntelin joku päivä Nehemia Gordonia. Pyhä Henki on voidellut tämän juutalaisen puhumaan - sekä kristityille että juutalaisille. Uskon näin vaikka Nehemia ei ole ottanut Jeshuaa Messiaana vastaan - ainakaan siten kuin kristityt sen ymmärtävät.

Mikä Nehemiassa on erityistä - se että hän umpijuutalaisena puolustaa kristittyjä. Hän uskoo että Elohim puhuu joskus jopa kristityille (!). Monet juutalaiset nauravat ajatukselle. Eihän yksikään kristitty voi kuulla Elohimia. Heillähän on oma jumalansa. Kristityt tekevät kuten muslimit, eli ottavat pyhistä kirjoituksista jotain ja sekoittavat sen omiin satuihinsa. Ei Hashem sellaisille puhu.

Nehemia Gordon näki lapsena Elian. Hän järkyttyi niin ettei kertonut tapauksesta kenellekään vuosikymmeniin. Tänä päivänä hän tekee jotain mullistavaa. Hän moukaroi muuria kristittyjen ja juutalaisten väliltä. Siksi uskon että hän oikeasti näki Elian. (Elian hengen tehtävät.)

Mikä on avain juutalaisen ja ei-juutalaisen uskovan yhteyteen? Miten siltoja voi rakentaa. Nehemia Gordon oli nuorempana hyvin kyyninen kaikkia kristittyjä kohtaan, eikä uskonut että Elohim voisi puhua heille. Mutta sitten metodistipastori Keith Johnson tuli ja kertoi saaneensa Herralta sanan: "Tapaa minut shavuotina (helluntaina) Jerusalemissa". Sana on yhtäpitävä Tooran käskyn kanssa. Tämä on ensimmäinen avain. Kristittyjen pitää palata sanaan. (Tottakai juutalaistenkin.)

Ihan kuin muslimit, kristityt ovat vedonneet johonkin uudempaan ilmoitukseen, joka kumoaa pyhät kirjoitukset, muuttaa ajat ja lain, pyyhkäisee pois ikuisen liiton. Niin "jeesus" kuin seuraajansakin narahtavat pahasti Tooran profeettatestissä. Tooran mukaan ihmeidentekijä tai profeetta on eksyttäjä jos hän ihmeillään yrittää vietellä ihmisiä pois käskyistä. Kristittyjen jeesuksesta siis varoitetaan tuntomerkkien kera Toorassa! Herra lukee juutalaiselle ansioksi kieltäytymisen tästä "evankeliumista", jota kaksituhatta vuotta on tyrkytetty, vuoroin hunajalla vuoroin miekalla. Enimmäkseen miekalla.

Keith Johnson siis meni Jerusalemiin shavuotiksi, ja hankki oikean toorakäärön näkynsä mukaisesi. Hän vaati Nehemiaa opettamaan hänet lukemaan sitä. Nehemia näki ihmeekseen että musta metodistipastori, ummikko kristitty, todella rakasti Tooraa ja halusi oppia. Häntä liikutti ajatus että EHKÄ Elohim todella kutsuu tätä pakanaa sisään liittoon profetian mukaisesti:

Sak.8:22 Ja monet kansat, väkevät pakanakansat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, etsimään Herran mielisuosiota.
8:23 Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä tarttuu kymmenen miestä kaikista pakanakansain kielistä, tarttuu Juudan miestä liepeeseen sanoen: 'Me tahdomme käydä teidän kanssanne, sillä me olemme kuulleet, että Elohim on teidän kanssanne.

Kun Noomi ja Ruut kulkivat tietä yhdessä, Noomi oli se joka opetti Ruutia eikä päinvastoin. Tämä on toinen avain.

Herran valtakunnassa ei ole samat säännöt kuin tässä maailmassa. Kristityt järkeilevät että jos tiedämme ehkä jotain enemmän, meidän tulee opettaa juutalaisia. Mutta valtakunta ei pyöri niin. Oikeassa oleminen ei ole se Juttu. Ei ole merkitystä sillä kuka on oikeassa, vaan sillä kuka kunnioittaa vastapuolta. Vaikka kielesi olisi hiottu teräväksi, ja pystyisit kirjoituksilla kumoamaan kaikki vastapuolen väitteet moninkertaisesti, ei hän kuuntele sinua.

Pyhä Henki poistuu niiden luota jotka hakemalla hakevat sitä erottavaa pilkun paikkaa, ja keskittyvät toisen käännyttämiseen. Sitä voidaan nimittää evankelioinniksi, mutta se on silti käännyttämistä, jos se tapahtuu ylhäältä alaspäin, "paremmasta" totuudesta sinne eksyneen ja sokean suuntaan.

Kun kristitty holhoaa juutalaista evankeliumilla, se on kuin sokea taluttaisi sokeaa kohti kuoppaa. Elian henki haluaa että he olisivat kuin ne kaksi sokeaa jotka yhdessä huutavat; Daavidin poika, armahda meitä.

Mutta takaisin tarinaan. Nehemia suostui opettamaan pakana Johnsonille Tooraa hebreaksi.

Juutalainen karaiitti ja amerikkalainen metodistipastori kulkivat tietä, eli tutkivat kirjoituksia yhdessä. He sopivat kahdesta säännöstä. Sääntö numero yksi; "sinä et yritä käännyttää minua ja minä en yritä käännyttää sinua" ja sääntö kaksi: "ei jeesus-asiaa, ei uutta testamenttia."

Seitsemän vuotta myöhemmin Nehemia vuorostaan pyysi Johnsonin apua Shem Tob Matteuksen tutkimiseen. Nehemia on vanhojen tekstien asiantuntija mutta tarvitsi kristityn analysoimaan tekstin teologista puolta. Tämä kristitty oli ansainnut hänen luottamuksensa pitämällä turpansa kiinni!

Yhdessä he löysivät Matteuksen tekstistä hebrealaisen Jeshuan, jonka opetus oli TÄYSIN yhtäpitävä Tooran kanssa. Ja täysin poikkeava yleisestä kristillisestä opetuksesta. Molemmille se oli mullistava löytö. Se muutti monien elämän pysyvästi. Herra antoi heidän löytää jotain YHDESSÄ. Ja silloin paukkuu. He olivat ylittäneet muurin.

Molemmat totesivat että tämä on pakko kertoa kristityille. Nehemia suostui lähtemään seurakuntiin Johnsonin kanssa, asiantuntijan roolissa. Ja heidän sanojaan seurasi herätys, rakkaus ja suuri ilo.

Siis umpijuutalainen julistaa Sanaa kristityille, hedelmien kera. Kahdentuhannen vuoden sekoilun jälkeen jokin pyörii vihdoin oikeaan suuntaan.

Siinä että ERILAISET ihmiset kunnioittavat toisiaan, on valtava voima. Se on jotain niin paljon korkeampaa kuin oikeassa oleminen.