Israelin (?) pakolaisongelma

19.05.2020

"Israel aiheutti pakolaisongelman ajamalla palestiinalaiset kodeistaan."

Tuo käsitys on hyvin yleinen, mediankin viljelemä lähtöoletus. Historian faktojen kanssa väitteellä ei ole mitään tekemistä.

-48 kevään itsenäisyyssotaa edelsi kaoottinen aika. YK oli tehnyt edellisenä syksynä -47 päätöksen Israelin valtion perustamisesta. Tämä sai arabimaailman raivon valtaan. Arabijohtajat rahoittivat järjetöntä terrorismia ja väkivaltaa Israelin siviilejä kohtaan. He vakuuttivat jatkavansa siitä mihin Hitler lopetti, ja täyttävänsä meren juutalaisten ruumiilla. Syyrian, Egyptin ja Jordanian johtajat ilmoittivat hyökkäävänsä Israeliin välittömästi kun se julistautuu itsenäiseksi. Kun Israel sitten luki itsenäisyysjulistuksensa 14. toukotuuta -48, seitsemän arabimaata hyökkäsi sen kimppuun muutaman tunnin sisällä.

Arabeilla oli monikymmenkertainen ylivoima. Israelissa oli juutalaisia 600 000, ympäröivissä arabimaissa taas asukkaita kymmeniä miljoonia. Israelin aseistus oli heikkoa ja miehiä valmiina alle 30 000. Uuden valtion tulevaisuus näytti todella huonolta.

Sotaa edeltäneessä terrorisodassa Israelin radikaalit ryhmät syyllistyivät myöskin terrorismiin. Juutalaiset ääriryhmät tuhosivat mm Dir Yassinin pienen palestiinalaiskylän. Jewish Agency tuomitsi nämä iskut. Arabijohtajat sensijaan tukivat avoimesti kaikkea väkivaltaa Israelin siviilejä kohtaan.

Palestiinalaisjohtajat levittivät propagandaa Israelin sotilaiden raakuudesta. Tämä oli yksi syy palestiinalaispakolaisten liikkeellelähtöön. Toinen, merkittävämpi syy oli hyökkäävien arabimaiden vakaa aikomus tuhota kaikki elämä Israelin alueelta. Tieto kulki epävirallisesti kylänvanhinten ja heimopäälliköiden kautta, ja sai osan alueen arabiväestöstä pakenemaan massateurastuksen tieltä. Puhuttiin että sota kestäisi pari viikkoa, jonka jälkeen arabiväestö saisi palata juutalaisista puhdistettuun maahan.

Kun sitten Israel ei tuhoutunutkaan, vaan sai pidettyä puolensa valtavaa ylivoimaa vastaan, pakeni yhä lisää pakolaisia kylistään peläten Israelin kostoiskuja. Niitä ei tietenkään koskaan tullut, Israel ei ole sodassa siviilejä vastaan.

Eli siis: Israel ei ajanut pakolaisia kodeistaan. Vain pieni osa joutui lähtemään sotatoimien takia, kaikki muut propagandan uhreina. Toisaalta, vaikka kaikki olisivat lähteneet sodan takia, miten sekään tekisi Israelista syyllisen? Jos seitsemän maan joukko X hyökkää maahan Y, ja seurauksena on tuhoa ja pakolaisia, miten se saadaan hyökkäyksen kohteen syyksi?

Se mitä pakolaisille seuraavaksi tapahtui, on jotain täysin käsittämätöntä.

Pakolaiset suuntasivat ympäristöön seuraavasti:

Jordanian hallitsemalle Länsirannalle 280 000, Gasaan 190 000, Libanoniin 100 000, Syyriaan 75 000, Transjordaniaan 70 000 ja Egyptiin 7000.

Suurin osa näistä pakolaisista anoi pysyvää maahanmuuttolupaa näistä arabimaista. Ja suurin osa hakemuksista hylättiin!!! Heitä ei otettu vastaan. Vain rikkaimmat saivat ostaa itselleen maahanmuuttoluvan. Hyökkääjämaat olivat yhdessä sopineet tästä. Pakolaiset saisivat toimia sodan uuden taktiikan pelinappuloina. Heitä käytetään edelleen keräämään maailman sympatiat hyökkääjien puolelle, pahaa Israelia vastaan.

Koskaan tuon jälkeenkään Egyptin, Syyrian tai Jordanian johtajat eivät ole tehneet elettäkään asuttaakseen palestiinalaisia! Pakolaiset ovat heille arvokkaampia kurjuudessa, kuin asutettuina omiensa pariin, arabialueille. Jordania on perustettu nimenomaan palestiinalaisvaltioksi, kuitenkaan Israelin palestiinalaisia ei suostuta sinne asuttamaan.

Arabijohtajat vaativat kaikkien pakolaisten asuttamista Israelin alueille, myös niiden jotka eivät koskaan siellä edes asuneet. Siis oikeasti. Joukossa on massoittain Jordanian sisällissodasta tulleita pakolaisia, joista syytetään yhtä lailla Israelia.

Samaan aikaan kun arabimaat sulkivat ovensa 700 000 sukulaiseltaan, otti Israel vastaan lähes saman määrän juutalaisia pakolaisia arabimaista ja Euroopasta. Israelin heti sodan jälkeen vastaanottama pakolaismäärä oli sama kuin sen silloinen asukasmäärä. Kaikenkaikkiaan arabimaista joutui vihaa pakenemaan 750 000 juutalaista. Israel suoriutui urakasta ilman ulkopuolista apua.