Creating angels 3

08.01.2021

Jatkoa edellisiin.

Kuka tahansa voi toimia yliluonnollisella tasolla, eli hallita tilauksensa, kun ensin hallitsee tunteensa.

Kyse ei ole tunteiden tukahduttamisesta! Kokeilepa tukahduttaa vaikka vihan tunteesi jonkin aikaa, niin lopulta räjähdät. Tunteet muuttuvat ymmärryksen lisääntymisen myötä. Ajattelun täytyy muuttua. Näkemyksen täytyy muuttua. Kun näkemys muuttuu, väärää tunnetta ei enää tarvita.

Oletetaan että ihminen aina masentuu tai turhautuu vastoinkäymisen kohdatessa. Tuo negatiivinen tunne varmistaa että vastoinkäymisiä tulee jatkossakin. Hän tilaa niitä! Mistä tuo haittatunne tulee? Vääristä oletuksista. Hän uskoo että vastoinkäyminen tekee hänelle pahaa. Että se on jotain josta täytyy "päästä yli", että kaikki olisi taas hyvin. Hän ei näe Herraa tuossa vastoinkäymisessä. Hän ei näe siinä mahdollisuutta.

Uskon korkein taso on uskoa että Elohim on yksi. Se ei tarkoita lukumäärää, vaan että Elohim on KAIKKI. Ei ole muuta vaikuttajaa kuin Hän. Hän on kaikessa ja kaiken kautta. Ei ole erikseen sattumaa ja Jumalaa. Ei ole erikseen luonnonlakeja ja Jumalaa. Ei ole erikseen maanantaiaamuja. Ei ole erikseen saatanaa. (Siinä mielessä että saatana voisi toimia Jumalan sallimatta). Varpunen ei putoa vahingossa. Ei ole olosuhdetta jossa ei piilisi siunausta. Jopa oma mokani kääntyy voitoksi. JOS näen sen niin.

Tätä on uskoa yhteen Jumalaan. Vain yksi Voima antaa asioita.

Rabbi Akiva opetti että kaikki mitä Herra antaa, tuo hyvää, näyttipä asia miten pahalta tahansa. Siitä voi tehdä itselleen muistisäännön jääkaapin oveen tai puhelimeen. "Gam tseh la tovah", eli "myös tämä hyväksi".

Talmud opettaa että JOS ihminen pystyy sanomaan uskonvarmuudella (horjumatta) että kaikki vaikuttaa hänen parhaakseen, voi käydä jopa niin että taivaasta lähetetty paha asia kääntyy hänelle hyväksi. Vaikka siis ihminen olisi syystään ansainnut jotain negatiivista! Niin korkealle rankataan ihmisen usko hyvään Antajaan..

Tietenkin tämäkin tilaus toimii vain jos sen sanoo vakaumuksella, täysin varmana. (Kuten verenseisauttaja ilmaisi; "Pitää olla luja tahto, ei saa epäillä.") Harva pystyy tähän. Mutta vaikka et vielä pystyisi sanomaan täydellä varmuudella, sano se silti joka tilanteessa: Gam tseh la tovah. Myös tämä hyväksi. Näin kehityt kohti sitä päivää jolloin pystyt sanomaan sen vakaumuksella. Ihminen kehittyy suuntaan johon haluaa kehittyä. Mahtava juttu.

Sinä päivänä kun ihminen lopulta uskoo Yhteen Hyvään Jumalaan, hänelle ei tapahdu enää pahoja asioita. Asiat voivat näyttää pahoilta, mutta hän tietää ne hyviksi. Niinpä hän pystyy aidosti kiittämään kaikesta. Silloin ajatusten ja tunteiden hallinta ei ole enää ongelma. Hän ei huokaile, ei harmittele, ei jossittele.

Eräs tällä uskon tasolla vaeltava oli Nachum Ish Gamzu, kirjanoppinut ensimmäisellä vuosisadalla. Lisänimi Gamzu tuli hänen motostaan gam tseh la tovah - myös tämä hyvä. Hänet lähetettiin viemään juutalaisten lahjaa Rooman keisarille, vaikeassa poliittisessa tilanteessa. Gamzu valittiin vaaralliseen tehtävään "koska hän oli tottunut ihmeisiin". Lahjana oli laatikko kultaa ja jalokiviä.

Yöllä majapaikassa kulta ja jalokivet varastettiin. Varas täytti laatikon hiekalla ettei tekoa heti huomattaisi. Gamzu jatkoi Roomaan ja antoi laatikon keisarille. Kun sen sisältä löytyi hiekkaa, tunteet kuumenivat. Juutalaisten oletettiin pilkkaavan keisaria. Gamzu heitettiin vankilaan, odottamaan teloitusta. Tilanne näytti erittäin huonolta juutalaisten kannalta. Gamzu totesi kuitenkin rauhallisesti "Gam tseh la tovah". Tämäkin tietää hyvää..

Oikeudenkäynnissä paikalle pölähti profeetta Elia, keisarin neuvonantajan hahmossa. Tämä neuvonantaja huomautti roomalaisille että juutalaisten isä Aabraham oli kerran voittanut vihollisensa heittämällä ilmaan maata ja hiekkaa, jotka muuttuivat nuoliksi ja teräaseiksi. Kenties tämä lahjaksi tuotu hiekka oli samaa taikahiekkaa. Roomalaisilla oli juuri taistelu alkamassa hankalaksi osoittautuneita barbaareja vastaan, ja he päättivät testata hiekkaa. Ja todellakin, tällä kertaa taistelu päättyi heille voitoksi. He katsoivat sen johtuneen juutalaisten "taikahiekasta".

Gamzun usko pelasti monen juutalaisen hengen. Roomalaiset täyttivät hänen laatikkonsa jalokivillä, vastalahjaksi hiekasta. Katastrofi kääntyi erityiseksi siunaukseksi.

En tiedä kuinka autenttinen tarina on, mutta opetus on selvä. Hiekka on yhtä arvokasta kuin kulta. "Myös tämä hyvä". Nehän tulevat samalta Jumalalta. On vain yksi Voima, yksi joka päättää. Hän salli varkauden. Miksi siis hötkyillä.

Hiekka on yhtä hyvää kuin kulta. Vanha autonkottero on yhtä hyvä kuin uusi. Maanantaiaamu marraskuussa voi olla juuri paras aika. Riippuu ihan keneltä se tulee. Onko Voimia yksi vai useampi? Moni ottaa asioita vastaan saatanalta, antaen sille liikaa kunniaa.

Moni myös korottaa itsensä Herran yläpuolelle, ajatellen että oman virheen takia on kaikki lopullisesti pilalla.


Seuraava osa; Creating angels 4, uusi luomus