Creating angels 4

08.01.2021

Jatkoa muistiinpanoihini - Rabbi Yaakov Cohen opettaa luomaan jotain mielenkiintoista. Mukana pari omaa huomiota.

Päivittäisiin rukouksiin kuuluu lause: "Hyvyydessään Hän uudistaa ensimmäisen luomistyönsä joka päivä, jatkuvasti."

Luomistyö ei ollut kertasuoritus, vaan se tapahtuu joka hetki. Ellei Hän pitäisi maailmankaikkeutta joka hetki voimassa, se häviäisi samantien tyhjyyteen. Hän tekee kaiken uudeksi joka nanosekunti - tänäänkin.

Näin ollen ihminenkin saa elää joka hetki uutta elämää. Mikään menneisyyden virhe ei voi sitoa, jos tarttuu tähän ilmestykseen, ja resonoi sen todeksi itselleen.

Juutalaisuus opettaa että tulisi rukouksessa kokea Egyptistä vapautumisen riemu, niin kuin se tapahtuisi juuri nyt. Yksilö pelastuu varmasta kuolemasta meren läpi, hän kokee vapauden ihmeen ja pelastuksen riemun juuri nyt.

5.Ms.6:6 Nämä sanat, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, painukoon sydämeesi..

"Tämä päivä" ei tarkoita päivää jolloin Mooses välitti käskyt kansalle, vaan Toora tulee vastaanottaa joka päivä. Toora on uusi joka päivä. Näin ollen ihminenkin on uusi joka päivä. Uusi yhteys Herraan, uusi rakkaussuhde, uusi liitto. Menneisyys on poissa, sitä ei ole. Ihminen on uusi luomus. Vapaa kaikesta menneisyyden taakasta. Puhdas joka sekunti.

(Tämä on täysin juutalaista opetusta, juuri noita sanoja rabbit käyttävät. Eivätkä ole mitään messiaanisia rabbeja.)

Joka aamu Hänen armonsa on uusi, joka hetki on vapaus tarjolla. Tämä ilmestys, tämä vapauden värähtelytaajuus on voimakas lähettikaveri. Se pyyhkäisee pois menneisyyden negatiivisen energian, niin kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Täydellinen vapaus, täysin puhdas paperi. Kaikki on mahdollista, alkaen tästä hetkestä.

Rabbi Nachman toteutti tätä uuden luomuksen vaellusta. Joka kerta kun hän koki lankeavansa pois täydellisestä yhteydestä Kaikkivaltiaaseen, hän vain avasi uuden yhteyden. Jopa monta kertaa päivässä. Ei vanhaa tarvitse korjata.

Tämän päivän kirkkautta ei ole koskaan ennen ollut, eikä se toistu enää ikinä samanlaisena. Ei ole ikinä nähty tätä päivää, eikä tätä ihmistä seikkailemassa siinä. Eivätkä nämä hetket ja värähtelyt toistu enää koskaan samanlaisina. Jos elän tänään, se tarkoittaa että Elohim haluaa minun elävän tänään, koko sielullani Hänelle. Hän on suunnitellut hetket, kohtaamiset ja mahdollisuudet, jotka voidaan kokea vain tänään. Mikään pienikään tapaus ei ole tänään sattumaa. Olenko tietoinen tästä, olenko hereillä?

Tällä asenteella tulisi aloittaa jokainen päivä.

Jos kaikki kerran uudistuu, miksi sitten samat ongelmat jatkuvat vuodesta toiseen? Koska vanha ajattelu herättää ne henkiin. Tilaus pysyy samana. Joka aamu olisi kaikki mahdollista, mutta vanha ajatustapa tuo eilisen rajoitukset takaisin. Vasta kun tilaus muuttuu, muuttuu toimitus. Ilman Tooran opiskelua ajatus ei muutu. Ymmärrys täytyy kotiuttaa maanpaosta, siitä alkaa lopullinen lunastus.

Heprean teshuvah käännetään katumus, kääntyminen, paluu. Kirjaimellisesti se tarkoittaa nollata. Teshuva on siis reset-nappi. Kun on aika kääntyä, aika palata kotiin, voidaan harharetki deletoida. Kun katumus on aitoa, tapahtuu katoamisihme. Sitä ihmistä joka harharetken teki ei enää ole. Tiedostoja ei löydy mistään.

Tämä ei tapahdu kerran elämässä, vaan jatkuvasti. Teshuvah nostaa aina korkeammalle tasolle, vaikka selkeitä syntejä ei olisikaan. Koko elämästä tulee kääntymistä Pyhän puoleen.

Syntiä tekevä on maanpaossa itsestään. Hän on muukalainen vieraalla maalla. Synti pienentää ihmistä. Hän on heikompi, vähemmän hän. Kaikki ihmisen teot muuttavat häntä johonkin suuntaan.

Kun ihmisen ymmärrys lisääntyy, hän näkee entisen elämänsä mielettömyyden ja alkaa toimia toisin. Tällöin hänen entiset syntinsä sulavat pois. Millä perusteella? Koska hän ei ole enää sama ihminen. Hän ei toimisi samoin. Sitä ihmistä joka synnit teki ei enää ole. Uutta ihmistä ei syytetä vanhan teoista.

Hyvien tekojen voima on valtava. Teko on (kirjaimellisesti) pikalähetti, muutosvoima, edustaja. Ihmisen teot jäävät hänen ylleen valaisemaan polkua kohti uusia tekoja. Muutos ruokkii itseään, kuin lumipalloefekti. Vanhurskaan polku on kuin valo joka kirkastuu kirkastumistaan täyteen päivään saakka.

Oma kommentti: Ihmisen teot määrittelevät kuka hän on. Hän voi muuttaa lajikettaan! Lajikehan päätellään hedelmistä. Ja hedelmänsä voi muuttaa.

Hes.18:31 Heittäkää pois päältänne kaikki syntinne, joilla olette rikkoneet, ja tehkää itsellenne uusi sydän ja uusi henki.

Tehkää itse itsellenne uusi minuus! Siis, luokaa itsenne uudeksi. Hyviä uutisia; ei tarvitse odottaa passiivisena. Teko ei ole vain manifestaatio (hedelmä) siitä mitä jo olen, vaan teko itse asiassa luo minut. Tämä on uskoa lunastukseen. Sielun pelastus on yksin uskosta, ja usko on tekoja.


Takaisin valikkoon, Rabbien opetuksia


Yaakov Cohen - Creating angels opetussarja youtubessa