Sielujen luominen makkarissa


Lähteinä Yaakov Cohen ja Manis Friedman.


"Ihan kaikki, niin henkiset kuin fyysiset asiat, ovat luotu maskuliini- ja feminiinienergioiden yhtymisellä." -Zohar


Koti on temppeli

Ruokapöytä on alttari. 

Sapattikynttilät ovat temppelin menora.

Makuuhuone on temppelin kaikkeinpyhin. 

Intiimi akti on aina nähty judaimissa kaikkein pyhinpänä tekona.


Puolisoiden intiimillä yhteydellä on kaksi tarkoitusta. Toinen on fyysiset lapset ja toinen taivaan palveleminen. Sana on hepreaksi "ona" joka tarkoittaa "hänen (naisen) aikansa". Kyse on siis naisen nautinnosta.

Mies on antaja, nainen vastaanottaja. Tämä energian virtaussuunta tekee siitä pyhää. Maallinen näkemys on usein että mies "saa" ja nainen "antaa". Se ei ole pyhää, ei palvele taivasta. Molemmat jäävät tyhjiksi, sillä virtaussuunta on väärä. Universumi ei pyöri niin päin.

Miehen tulee tarkkailla vaimoaan, ja olla valmis palvelemaan tätä seksuaalisesti, ilman että naisen tarvitsee suoraan edes pyytää. (Suoraan pyytäminen ei ole ihanteellista.) 

Kabbalan käsitys maskuliinisuudesta on epäitsekäs antaja. Maskuliinisuutensa löytänyt mies nauttii antamisesta, toisen ehdoilla. Halu saada nautintoa taas on feminiinistä energiaa. Toki kaikissa ihmisissä on nämä molemmat halut.

Antaminen ja vastaanottaminen tarkoittaa että vastaanottajan nälkä aloittaa koko prosessin. Maskuliini vastaa tuohon nälkään ja näin hänestä tulee antaja.

Jos esim opettaja tulee luennolle, ja opettaa vain aiheita joista on itse innostunut, se ei ole antamista. Mutta jos hän ymmärtää mitä oppilaat tarvitsevat, ja mitä voivat ottaa vastaan, silloin hän on antaja. Antamisen täytyy lähteä vastaanottajan tarpeesta. 

Puhdas vastaanottaminen ei ole helppoa, se vaatii irtipäästämistä. Intiimiyden pyhin huippuhetki on se kun mies kokee totaalista maskuliinista nautintoa antamisesta ja nainen kokee feminiinistä vastaanottamisen nautintoa. -Rabbi Manis Friedman

Asioilla on väliä, sillä ihminen on mikrokosmos. Jokainen liike täällä alhaalla vaikuttaa maailmoihin ylhäällä. 

Nautinnollinen yhteys on Tooran käsky pareille. Vaikea käsky, joka pakottaa molemmat kasvamaan egoaan suuremmiksi. Miehen osa on toimia 24/7 niin että nainen kokee itsensä arvostetuksi ja löytää turvallisuuden kautta feminiinin halunsa. Naisen ei kuulu "antaa saadakseen", vaan hänen kuuluu saada ehdoitta. Hän ei koe turvallisuutta kaupankäynnin tilassa.

Myös naisen täytyy kasvaa henkisesti, niin että hän voi vahvistaa miehen itsetuntoa. Naisen (kuu) vastuu on heijastaa takaisin valo jonka mies (aurinko) hänelle antaa. Mies tarvitsee heijastuksen rakkaudestaan, hänen täytyy kokea olevansa tarvittu. Suhteen tila on molempien vastuulla. Vain kun molemmat toimivat emuna uskosta käsin, kiitollisina, he voivat palvella taivasta korkella tasolla. Silloin he ovat Jumalan kuva ja Shekina kirkkaus asuu heidän välillään.

Intiimiydellä on valtava luomisvoimainen merkitys. Aina luodaan näkymätöntä todellisuutta. Aina saa alkunsa jonkinlainen "lapsi". Mies ja nainen vetävät taivaasta sielun alas tähän maailmaan. Joka kerta, vielä vanhanakin.

Arizal sanoo että Jumala antoi miehelle kyvyn käyttää siementään (luomisvoimaansa) pyhän sielun luomiseen. Ellei sillä kertaa synny fyysistä lasta, sielu menee "sielujen varastoon". Kun mies kuolee, nämä hänen luomansa sielut tulevat puolustamaan häntä. Heitä kutsutaan hänen lapsikseen. Nämä sielut liittyvät pyhyyden voimiin jotka yhdessä edistävät "luomisen perimmäistä tarkoitusta". Kaikki luomukset tarvitsevat ylläpitoa ja pyhät sielut saavat ylläpitonsa taivaasta.

Jos mies väärinkäyttää pyhää luomiskykyään, eli käyttää sitä mihin tahansa muuhun kuin yhteyteen vaimonsa kanssa, hän tulee silloinkin luoneeksi sielun. Mutta tuo sielu jää pahuuden voimien (klipot) vangiksi. Näitä sieluja kutsutaan kapinallisiksi lapsiksi. Koska ne ovat vankeja, ne eivät voi täyttää luomisen perimmäistä tarkoitusta, eivätkä siksi saa ylläpitoaan taivaasta. Niinpä niiden täytyy vetää energiaa mieheltä, isältään. 

Vanhempien tulee olla pyhiä fyysisesti ja henkisesti, että syntyvä lapsi saisi korkean sielun ja virheettömän ruumiin. Tähän vaikuttaa heidän mielentilansa (edelläkuvattu energian suunta, halu, rakkaus, sitoituminen, epäitsekkyys), ja (juutalaisilla) puhtausohjeiden noudattaminen (mikveallas). Jos puolisot toimivat väärin tai väärässä mielentilassa, he altistavat syntyvän lapsen pahalle. Se aiheuttaa lapselle negatiivisia luonteenpiirteitä.

(Älä kuitenkaan syytä vanhempiasi, "mitä oikein ajattelitte että minusta tuli tällainen". Sillä jos tulit maailmaan huonoin eväin, se on tarkoitettu niin. Joudut oppia emunaa että voit korjata luonnettasi.) 

Perusasioita:
-Puhdas intiimiys on mahdollista vain vihityn avioparin kesken. Ei-juutalaisille sitoutunut AVOliittokin on pyhä, JOS sellaisessa JO on. Taivas näkee sen avioliittona, eikä sitä pidä purkaa. Mutta jos vasta etsit puolisoa, tutustu ilman kosketusta ja virallista suhde ensin. Näin vältät pimeyden tuhovoiman, joka hajottaa suurimman osan suhteista. Aiheesta lisää täällä.

-Kuukautisten aikana on elämänenergian vajaus, ja silloin ei kuulu olla intiimisti. 

(Ei-juutalaisille tämä ei ole laki, mutta on hyvä tietää että lakia noudattavilla esim kohdunkaulan syövän riski on nolla, ainoana maailmassa! Myös monta muuta terveyshyötyä.)

-Ei suoraa valoa huoneessa. Epäsuora himmeä valo ok, jos tulee toisesta huoneesta. Liittyy suojautumiseen vääriltä energioilta.

-Ei ole luvallista ajatella ketään toista puolison kanssa ollessa, ei edes mielikuvitushahmoa. Kyseessä on silloin valepukuinen L-alkuinen "demoni". (Silmien suojaaminen tärkeää, netissä tai kadulla muiden vilkuilu on vaimolle tarkoitetun valon antamista muualle ja suhteelle tuhoisaa.)

-Ei alkoholin vaikutuksen alaisena. Papit eivät saaneet mennä temppeliin juovuksissa, kyse on samasta pyhyydestä.

-Tunteeton suorittaminen on kielletty. Täytyy olla intohimoa.  

-Ei riidan aikana tai vihaisena. On tunnettava rakkautta ja kiintymystä. Vain oikea mielentila vetää puhtaan ja korkean sielun alas.

-Ei intiimiyttä eropäätöksen jälkeen. Väärä mielentila taas, jos ei ole sitoutunut pysyvästi.

-Ejakulaatio VAIN sisälle. Ei ulkopuolelle. Vahinko ok, ei saa tulla tapa. Tarkoituksella tehtynä se on siemenen tuhlaamista pimeydelle, kuten itsetyydytys.

-Vasektomia ja kondomi juutalaisuudessa kiellettyjä. Ehkäisy muuten ok. Ei-juutalaiselle tämä ei ole laki. (Mutta tutkitusti sperma tekee hyvää naisen mielenterveydelle. Siinä on arvokkaita aivojen tuottamia kemikaaleja. Imeytyy kyllä elimistöön. Kirjaimellisesti mies antaa itseään naiselle. Se on kaunista intiimiyttä, ja kondomi rajoittaa sitä.)

-Parin ei pidä osoittaa intiimiä hellyyttä julkisesti, esim pussailla muiden nähden. Ulkopuolinen huomio voi tuoda kateutta eli pahaa silmää.Seuraava osa: Sooloseksin kabbala

Aviomiehen kymmenen käskyä

ohjeet ilon käskyn täyttämiseen The Laws of Ona

Yaakov Cohen aiheesta