Ihminen luo tiensä

16.06.2020

Mitä on energia. Eräs tyyppi kertoi käyneensä energiahoidoissa säännöllisesti. Sitten hän kiinnostui uskosta ja alkoi tutkia Raamattua. Pian hänellä oli taas aika energiahoitajalle. Tällä kertaa hoitaja kuitenkin totesi ettei hoito onnistu. Energia virtaa väärään suuntaan. Eli hoidettavasta hoitajaan päin. Potilas olikin kiinni vahvemmassa virrassa. Vain koska oli pohtinut Raamatun asioita.

Energia on todellista. Kyseinen energiahoitaja tunsi mitä tapahtui. Kaikki voivat tuntea. Joka siirto luo energian. Kun avaa Raamatun, kun vastaa hymyyn, kun näkee tilin saldon, kun klikkaa auki valeuutisen. Ihminen kokee keskimäärin 60 000 mielen tapahtumaa päivässä. Joka ainoa niistä luo energiaa. Heikkoa tai vahvaa, inspiroivaa tai masentavaa. Parantavaa tai sairastuttavaa.

Jokainen ajatus / mielen liikahdus on siis voima, se ampuu jotain matkaan. Sanottu sana on vielä suurempi voima. Ja teko vielä suurempi.

Juutalaiset viisaat sanovat tätä vapautuvaa voimaa olennoksi tai enkeliksi. Ei se ole kuten Gabriel ja muut kovat jätkät, mutta se on kaveri tiettyä tehtävää varten. Se on pala ihmisen tahtoa, (eli uskoa) matkaan laukaistuna.

Kun Jumala luo; ensin on ajatus, visio, tahto. Sitten Hän ampuu sanan, esim "tehkäämme ihminen.." Sitten tuo irti päästetty voima vain materialisoituu. Jo visio loi tarvittavan energian eli ihmisen ytimen. Ihminen oli jo olemassa, vaikka karvaakaan ei vielä näkynyt.

Asia on olemassa jo kun se visioidaan, ei vasta kun se näkyy. Jeshua opetti että joka katsoo toista himoiten, on jo tehnyt huorin. Synti on jo olemassa, vaikka se ei vielä näy. Ja ihminen tuomitaan näkymättömän mukaan, ei näkyvän.

Jokainen synti (ajatus, sana tai teko) jää negatiivisena energiana, olentona ihmisen ylle. Tuo sakki seuraa häntä kaikkialle ja todistaa häntä vastaan. Se muodostaa hänen hengellisen hajunsa.

Ajan myötä tämä energia, tämä paha painolasti aiheuttaa sairautta ja muuta ikävää. Mutta ei heti. Jos synnistä tulisi seuraamus heti, ei olisi vapaata tahtoa. Kukaan ei puhuisi pahaa jos saman tien ottaisi pumpusta. Se olisi kontrollia, ei vapaata valintaa. Kontrolli ei johda aitoon suhteeseen. Ihmiselle annetaan aikaa vuosia tai vuosikymmeniä, tehdä parannus. Omasta halustaan. Sellainen parannus on arvokas Herran silmissä.

Siir.18:22 Älä viivytä katumustas siihen asti kuin sinä sairaaksi tulet, vaan paranna sinus, kuin vielä syntiä tehdä voit.

Jes.5:18 Voi niitä, jotka vetävät perässään rangaistusta turhuuden köysillä, synnin palkkaa kuin vaunujen valjailla.

Samoin jokainen puhdas ajatus, sana ja teko jää ihmisen ylle, todistamaan hänen puolestaan. Nämä kaverit auttavat tekemään lisää hyvää energiaa, jota myös valoksi kutsutaan. Hän ei kompuroi pimeässä.

Ilm.14:13 Totisesti - sanoo Henki - he saavat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä.

Ajatukset, sanat ja teot ovat siemeniä, ja siemenen tehtävä on lisääntyä lajinsa mukaan. Viskelemme ajatuksia ja sanoja huolettomasti, luullen että ne vain häipyvät jonnekin. Mutta eivät ne häviä. Ne juurtuvat. Siemenessä on elämänvoima, lajin dna. On tärkeä tietää mikä laji, mistä lähteestä ajatus tulee, kenen dna muhii sydämen pellossa.

Jättiputki on palovammoja aiheuttava haittakasvi. Sen siemenet ovat pieniä ja harmittoman näköisiä. Ei kukaan järkevä silti viskele niitä omaan puutarhaansa.

Olento, energia, (enkeli) jonka ihmisen puhe luo, tulee ohjaamaan häntä tiettyyn suuntaan, kunnes hänen sanomansa asia (siemen) materialisoituu (tuottaa satoa). Miten niin ohjaa? Eikö Jumala johdata uskovaa? Ei, vaan Raamatun mukaan ihmisellä on vapaa tahto. Hän luo oman tiensä, hänen tekonsa (ne kaverit) johdattavat häntä.

Sn.23:7 ..niinkuin hän mielessään laskee, niin hän menettelee..

Jaak.1:26 ..jos joku ei hillitse kieltään, vaan pettää sydämensä.. (Oma puhe siis johtaa harhaan.)

Sn.12:14 Suunsa hedelmästä mies saa kyllikseen hyvää, ihmisen eteen kiertyvät hänen kättensä teot.

Sn.12:26 ..jumalattomat eksyttää heidän oma tiensä.

Sn.16:25 Miehen mielestä on oikea monikin tie, joka lopulta on kuoleman tie.

Ei se saastuta mikä menee suusta sisään, vaan se mikä tulee suusta ulos. Se olento, jonka ihminen luo. Oppaaksi tielle.

Ei siis kannata sanoa edes leikillään asioita joita ei halua nähdä. Ei pidä vitsinäkään haukkua puolisoaan. Lopulta voi oikeasti alkaa nähdä hänet huonossa valossa. Ei pidä laskea leikkiä avioerosta, konkurssista, kolarista, dementiasta. Riidan aikanakin täytyy tiedostaa mitä luo.

Jos haluaa jonkin projektin onnistuvan, ei pidä sanoa ettei tämä kuitenkaan onnistu. Miksi luoda jarrua tielleen? Jos haluat sen onnistuvan, sano että se onnistuu. Päätä haluatko sen onnistuvan vai ei. Ja sitten pysy siinä. Näin luot onnistumisen. Vapautat kaverin joka hoitaa homman.

Monesta käskystä kerrotaan mitä niiden vapauttama energia tekee. Esim vanhempien kunnioittaminen vapauttaa menestyksen ja pitkän iän. Sapatin pyhittäminen vapauttaa oikean jumalakuvan (2.Ms.31:13). Kosher ruoka ja kosher puhe tekevät tietoiseksi pyhyydestä, antavat erottamisen lahjan. Puheen merkitys on tietenkin suurempi kuin ruoan, mutta Sana liittää ne yhteen. Pyhän ja epäpyhän erottelu aineen tasolla vapauttaa erottamaan ne myös hengen tasolla. Joka katsoo mitä syö (ja miten), oppii myös katsomaan mitä (ja miten) puhuu ja kuuntelee. (3.Ms.11)

Joh.3:12 Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?

Tämä ei ole Jeshualta vain heitto, vaan yksi tärkeimpiä periaatteita.

Toora on niin käyttäjäystävällinen! Se ei ole kuin Kelan lomake. Sieltä löytyy aina jotain minkä pystyy tekemään. Ja kun täyttää jonkin helpon käskyn, vapauttaa samalla kaverin joka vie seuraavalle tasolle. Portaat rakentuvat sille joka nousee uskossa (usko on tekoja). Ei pidä siis vaipua epätoivoon.

Sana kehoittaa pitämään tzitzejä, eli tupsuja vaatteissa, syystä; "että muistaisitte kaikki Herran käskyt.." (4.Ms.15:39). Tzitzejä pitämällä siis vapauttaa itselleen enkelin, kaverin joka muistuttaa käskyistä kiperissä paikoissa, oikealla hetkellä.Pitkä opetussarja todella kiinnostuineille

Lyhyt video